Zöld Alma Főz

Zöld Alma mindenféléket süt-főz. Tiszteletbeli kis Levin és Mislen-csillagos kísérletező. :-)

Címkék

alaplé (1) alma (5) aprósütemény (11) avokádó (5) bab (2) bárány (1) bazsalikom (1) bodza (2) bodzaszörp (2) bor (5) briam (1) brokkoli (3) bulgur (5) burgonya (14) búzakorpa (1) cékla (10) citrom (4) citromfű (2) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csicsóka (1) csíra (7) csirke (10) csokoládé (6) cukkini (15) cukkinikrém (1) curry (4) desszert (7) dió (8) édesburgonya (2) édeskömény (6) egyedény (1) eper (7) eperlekvár (5) feketeszeder (2) feta (8) fokhagyma (2) gesztenye (2) gomba (9) gránátalma (2) gratin (2) guacamole (1) gyömbér (1) gyöngyhagyma (1) gyümölcsleves (1) hagymalekvár (1) háj (2) hal (4) hurka (2) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (2) kakaópor (7) kakukkfű (14) kalács (1) kapor (4) karácsony (1) karalábé (2) karalábékrém (1) karalábélevél (1) karfiol (1) karfiolkrém (1) kecskesajt (5) kecsketúró (2) kelbimbó (1) kelttészta (7) kence (7) kenyér (1) kevert sütemény (12) kínaikel (1) kókuszreszelék (3) koriander (3) körte (4) kuglóf (2) kukorica (5) lazac (2) lecsó (2) leveles tészta (1) leves (5) liba (1) lilahagyma (10) máj (9) májkrém (1) málna (4) málnalekvár (5) málnaszörp (2) mandula (2) mártogatós (1) más (4) mascarpone (2) mazsola (1) medvehagyma (3) meggy (2) menta (10) méz (10) mogyoró (1) mogyoróvaj (1) müzli (1) narancs (1) padlizsán (6) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (1) patiszon (3) périgord (1) petrezselyem (1) piláf (1) pisztácia (1) pite (2) pitypang (1) pogácsa (3) póréhagyma (28) rebarbara (1) rétes (1) rukkola (2) sajtmártás (1) sárgabarack (5) sárgabaracklekvár (6) sárgarépa (12) spárga (6) spenót (5) sütemény (27) sütőtök (8) szaloncukor (3) szárzeller (2) szerecsendió (1) szilva (1) tárkony (1) tejszín (6) tészta (1) tiramisu (1) tonhal (2) töpörtyű (2) túró (9) újhagyma (4) vanília (3) vargánya (2) vöröslencse (2) zabpehely (1) zeller (4) zöldbab (1) zöldborsó (6) zöldfűszerek (2) zsír (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zöld Alma: Köszönöm! Boldog új évet neked is! (2011.01.02. 12:42) 150!
  • adigtrebor: Szia, küldtem képet - Róbertgida rakott palacsintát kért és láss csodát, találtam Nálad is recepte... (2010.12.07. 22:21) Palacsintatorta
  • Zöld Alma: Upsz, kiderült, hogy a családom is olvassa a blogot... Rajtam keresztül üzenik, hogy a havi rendsz... (2010.10.24. 21:55) Süssünk tökfőzeléket! (???)

Fahéjas plecsni / kifli

2009.12.07. 20:54 Zöld Alma

A fahéjas kifli nagyon egyszerű recept, hamar elkészül és borzasztó sok lesz egy adagból. Pont a tészta mennyisége miatt nem hengergettem belőle kifli-darabkákat, hanem hely, idő és türelem hiányában plecsniket (korongokat) formáztam a tésztából. A német kollégáimnak sütöttem először ilyet, elő-karácsonyi ajándéknak - nagyjából fél óráig tartott ki ez az adag.

Ennyi dolgunk van vele csupán: elkeverjük a lisztben a sütőport, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is és jól összedolgozzuk (robotgéppel vagy kézzel). A kész tésztát fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.

A kihűlt tésztából mindig csak egy-egy darabot veszünk elő, ezekből golyókat formázunk, majd kilapítjuk őket plecsnivé. (Hát jó, az eredeti recept hat egyenlő részre osztja a tésztát, mindegyikből negyven centis hengert formáz, amiket kétcentis darabokra vág. Minden ilyen darabkából egy ötcentis kifli "gyártható" le, összességében száznál is több - a kifli végeit el kell vékonyítani.)

Akárhogy is készül, a lényeg, hogy sütőpapírral bélelt tepsiben gyorsan, kb. 10 perc alatt megsül. (Hagyományos sütőben 200 fokon, légkeveréses sütőben 180 fokon.) Még melegen beleforgatjuk a süteményeket a fahéjjal elkevert porcukorba.

Fahéjas kifli
-25 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
- 8 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
- 2 tojássárgája
- 15 dkg vaj

Szóráshoz / forgatáshoz
- 2 dkg porcukor
- 1 csapott teáskanál őrölt fahéj

Szólj hozzá!

Címkék: aprósütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldalmafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr922211522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása