Kezdetnek a térkép: a fotón balra quinoás bulgur (érdekes íze volt), jobbra pedig a spenóttal és póréhagymával sült hal. Volt még némi fagyasztott hal a hűtőben és egy adag párolt fokhagymás spenótlevél. A fagyasztóba pillantva egyszerre esett rájuk a tekintetem és felmerült a kérdés, hogy miért is ne? Mindig is érdekelt a spenótos hal íze, így belevágtam.
Ezért aztán sóztam-borsoztam a tengeri halfilét és kiolajozott tepisbe fektettem, amibe előzőleg póréhagyma-leveleket dobáltam. A halfilé tetejére került a fokhagymás-spenótos keverék, erre pedig egy kevés olívaolajat öntöttem. Emlékeim szerint (légkeveréses sütőben) 175 fokon fél óra alatt elkészült. De 45 percnél biztosan nem volt több.
Tanulság: A pangasius zsírosabbnak bizonyult, mint gondoltam volna. Legközelebb biztosan más fajtát választok helyette. Ja, és a póréhagymalevelek azon része, ami nem a hal alatt volt, jól megégett. A többi viszont finom, puha maradt.
És összességében nagyon finom volt együtt a hal, a spenót és a póréhagyma. A quionás-bulgur keverék is, ezt nagyobb Sparokban lehet kapni.
Spenótos-póréhagymás sült hal
- tengeri halfilé
- 1 póréhagyma zöld levelei
- 1 kis adag spenótlevél
- fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj