Zöld Alma Főz

Zöld Alma mindenféléket süt-főz. Tiszteletbeli kis Levin és Mislen-csillagos kísérletező. :-)

Címkék

alaplé (1) alma (5) aprósütemény (11) avokádó (5) bab (2) bárány (1) bazsalikom (1) bodza (2) bodzaszörp (2) bor (5) briam (1) brokkoli (3) bulgur (5) burgonya (14) búzakorpa (1) cékla (10) citrom (4) citromfű (2) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csicsóka (1) csíra (7) csirke (10) csokoládé (6) cukkini (15) cukkinikrém (1) curry (4) desszert (7) dió (8) édesburgonya (2) édeskömény (6) egyedény (1) eper (7) eperlekvár (5) feketeszeder (2) feta (8) fokhagyma (2) gesztenye (2) gomba (9) gránátalma (2) gratin (2) guacamole (1) gyömbér (1) gyöngyhagyma (1) gyümölcsleves (1) hagymalekvár (1) háj (2) hal (4) hurka (2) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (2) kakaópor (7) kakukkfű (14) kalács (1) kapor (4) karácsony (1) karalábé (2) karalábékrém (1) karalábélevél (1) karfiol (1) karfiolkrém (1) kecskesajt (5) kecsketúró (2) kelbimbó (1) kelttészta (7) kence (7) kenyér (1) kevert sütemény (12) kínaikel (1) kókuszreszelék (3) koriander (3) körte (4) kuglóf (2) kukorica (5) lazac (2) lecsó (2) leveles tészta (1) leves (5) liba (1) lilahagyma (10) máj (9) májkrém (1) málna (4) málnalekvár (5) málnaszörp (2) mandula (2) mártogatós (1) más (4) mascarpone (2) mazsola (1) medvehagyma (3) meggy (2) menta (10) méz (10) mogyoró (1) mogyoróvaj (1) müzli (1) narancs (1) padlizsán (6) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (1) patiszon (3) périgord (1) petrezselyem (1) piláf (1) pisztácia (1) pite (2) pitypang (1) pogácsa (3) póréhagyma (28) rebarbara (1) rétes (1) rukkola (2) sajtmártás (1) sárgabarack (5) sárgabaracklekvár (6) sárgarépa (12) spárga (6) spenót (5) sütemény (27) sütőtök (8) szaloncukor (3) szárzeller (2) szerecsendió (1) szilva (1) tárkony (1) tejszín (6) tészta (1) tiramisu (1) tonhal (2) töpörtyű (2) túró (9) újhagyma (4) vanília (3) vargánya (2) vöröslencse (2) zabpehely (1) zeller (4) zöldbab (1) zöldborsó (6) zöldfűszerek (2) zsír (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zöld Alma: Köszönöm! Boldog új évet neked is! (2011.01.02. 12:42) 150!
  • adigtrebor: Szia, küldtem képet - Róbertgida rakott palacsintát kért és láss csodát, találtam Nálad is recepte... (2010.12.07. 22:21) Palacsintatorta
  • Zöld Alma: Upsz, kiderült, hogy a családom is olvassa a blogot... Rajtam keresztül üzenik, hogy a havi rendsz... (2010.10.24. 21:55) Süssünk tökfőzeléket! (???)

Diós-meggyes mézes

2009.12.08. 17:44 Zöld Alma

Ebben a receptben majdnem minden egyszerre szerepel, ami adventi-típusú hozzávaló, mégse riasszon el senki a hozzávalók hosszúnak tűnő listája - ez egy egyszerű és finom sütemény. Tényleg. :-)

Ízlelgettük, formálgattuk a receptet, az eredeti túl tömény volt nekünk. Most több tej van benne, viszont még sosem próbáltuk pirított búzacsírával, amit választható hozzávalóként említ a lista (valahogy sosem szokott otthon lenni ilyen, nem is értem...).

Szóval mindössze annyi dolgunk van, hogy:
- Összekeverjük a tojásokat, az olvasztott mézet, a cukrot, a margarint, a fahéjat:
- Utána hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejet és a lekvárt.
- Majd hozzáadjuk a mazsolát, a kekszmorzsába forgatott meggyet, a durvára vágott diót (és a búzacsírát), a kókuszreszeléket - ennél a résznél már csak óvatosan keverjük, hogy ne törjön nagyon össze a meggy.

Ezután már csak az van hátra, hogy kikenjünk egy közepes nagyságú tepsit, beleöntsük a masszát, majd lassú tűznél tűpróbáig süssük (előmelegített sütőben). Amikor kihűlt, akár be is vonhatjuk a tetejét csokimázzal.

Jó tudni, hogy ha esetleg maradna belőle :-) sokáig eláll.

Ezen a képen a bal felső sarokban látható három kocka diós-meggyes-mézes (előtte a többi kocka egy mogyorós kevert süteményből van, még keresem a receptjét).

Diós-meggyes-mézes
- 3 db tojás
- 3 evőkanál méz
- 30 dkg cukor
- 3 evőkanál olvasztott margarin
- 1 kávéskanál fahéj vagy mézes keverék
- 35 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 dl tej
- 3 evőkanál lekvár
- 1 csomag mazsola
- kekszmorzsa
- 1 üveg magozott meggybefőtt vagy friss meggy
- 10 dkg darabos dió
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 2 evőkanál pirított búzacsíra (elmaradhat)

Szólj hozzá!

Címkék: csíra dió méz kevert sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldalmafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr822211521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása