Ebben a receptben majdnem minden egyszerre szerepel, ami adventi-típusú hozzávaló, mégse riasszon el senki a hozzávalók hosszúnak tűnő listája - ez egy egyszerű és finom sütemény. Tényleg. :-)
Ízlelgettük, formálgattuk a receptet, az eredeti túl tömény volt nekünk. Most több tej van benne, viszont még sosem próbáltuk pirított búzacsírával, amit választható hozzávalóként említ a lista (valahogy sosem szokott otthon lenni ilyen, nem is értem...).
Szóval mindössze annyi dolgunk van, hogy:
- Összekeverjük a tojásokat, az olvasztott mézet, a cukrot, a margarint, a fahéjat:
- Utána hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejet és a lekvárt.
- Majd hozzáadjuk a mazsolát, a kekszmorzsába forgatott meggyet, a durvára vágott diót (és a búzacsírát), a kókuszreszeléket - ennél a résznél már csak óvatosan keverjük, hogy ne törjön nagyon össze a meggy.
Ezután már csak az van hátra, hogy kikenjünk egy közepes nagyságú tepsit, beleöntsük a masszát, majd lassú tűznél tűpróbáig süssük (előmelegített sütőben). Amikor kihűlt, akár be is vonhatjuk a tetejét csokimázzal.
Jó tudni, hogy ha esetleg maradna belőle :-) sokáig eláll.
Ezen a képen a bal felső sarokban látható három kocka diós-meggyes-mézes (előtte a többi kocka egy mogyorós kevert süteményből van, még keresem a receptjét).
Diós-meggyes-mézes
- 3 db tojás
- 3 evőkanál méz
- 30 dkg cukor
- 3 evőkanál olvasztott margarin
- 1 kávéskanál fahéj vagy mézes keverék
- 35 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 dl tej
- 3 evőkanál lekvár
- 1 csomag mazsola
- kekszmorzsa
- 1 üveg magozott meggybefőtt vagy friss meggy
- 10 dkg darabos dió
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 2 evőkanál pirított búzacsíra (elmaradhat)