Kókuszgolyó helyett akár gesztenyegolyót is csinálhatunk, majdnem annyira egyszerű elkészíteni, sőt... A fagyasztott gesztenyemasszánál csak arra kell figyelni vásárláskor, hogy lehetőleg ízesítettet vegyünk. (Szemben a töltött pulykába szánttal, ami viszont natúr legyen - mi már próbáltuk egyszer a rumos-cukros változattal, háát, nem az igazi...)
Sütni ugyanúgy nem kell, mint a kókuszgolyót, csupán:
- egy tálra van szükség, amiben mindent összekeverünk (először a margarint a cukorral, utána pedig minden mást), majd pedig tetszőleges méretű golyókat formázunk a masszából;
- egy másik tálra, amiben elkeverjük a megolvasztott csokoládét kevés vízzel és olajjal - ebbe fogjuk mártogatni a gesztenyegolyókat, villa vagy fogpiszkáló segítségével;
- meg még egy tálcára is (megkönnyíthetjük a saját dolgunkat, ha alufóliával béleljük), ahol a kész golyók megpihenhetnek, míg megszárad rajtuk a csokoládé-kabát. Igazán jól a hűtőben érzik magukat.
A receptért köszönet Gordy-nak és ezúton is boldog karácsonyt, meg sikerekben gazdag új évet neki! Ezt a receptet mi idén fogjuk kipróbálni először, de Gordy jóvoltából nekem már többször volt alkalmam kóstolgatni. :-)
Hozzávalók
- 25 dkg margarin
- 50 dkg gesztenyemassza
- 5-10 dkg cukor (ízlés szerint)
- rum (vagy rumaroma)
- 30-40 dkg darált háztartási keksz
- 2 tábla étcsokoládé
- kevés étolaj
- kevés víz