Zöld Alma Főz

Zöld Alma mindenféléket süt-főz. Tiszteletbeli kis Levin és Mislen-csillagos kísérletező. :-)

Címkék

alaplé (1) alma (5) aprósütemény (11) avokádó (5) bab (2) bárány (1) bazsalikom (1) bodza (2) bodzaszörp (2) bor (5) briam (1) brokkoli (3) bulgur (5) burgonya (14) búzakorpa (1) cékla (10) citrom (4) citromfű (2) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csicsóka (1) csíra (7) csirke (10) csokoládé (6) cukkini (15) cukkinikrém (1) curry (4) desszert (7) dió (8) édesburgonya (2) édeskömény (6) egyedény (1) eper (7) eperlekvár (5) feketeszeder (2) feta (8) fokhagyma (2) gesztenye (2) gomba (9) gránátalma (2) gratin (2) guacamole (1) gyömbér (1) gyöngyhagyma (1) gyümölcsleves (1) hagymalekvár (1) háj (2) hal (4) hurka (2) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (2) kakaópor (7) kakukkfű (14) kalács (1) kapor (4) karácsony (1) karalábé (2) karalábékrém (1) karalábélevél (1) karfiol (1) karfiolkrém (1) kecskesajt (5) kecsketúró (2) kelbimbó (1) kelttészta (7) kence (7) kenyér (1) kevert sütemény (12) kínaikel (1) kókuszreszelék (3) koriander (3) körte (4) kuglóf (2) kukorica (5) lazac (2) lecsó (2) leveles tészta (1) leves (5) liba (1) lilahagyma (10) máj (9) májkrém (1) málna (4) málnalekvár (5) málnaszörp (2) mandula (2) mártogatós (1) más (4) mascarpone (2) mazsola (1) medvehagyma (3) meggy (2) menta (10) méz (10) mogyoró (1) mogyoróvaj (1) müzli (1) narancs (1) padlizsán (6) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (1) patiszon (3) périgord (1) petrezselyem (1) piláf (1) pisztácia (1) pite (2) pitypang (1) pogácsa (3) póréhagyma (28) rebarbara (1) rétes (1) rukkola (2) sajtmártás (1) sárgabarack (5) sárgabaracklekvár (6) sárgarépa (12) spárga (6) spenót (5) sütemény (27) sütőtök (8) szaloncukor (3) szárzeller (2) szerecsendió (1) szilva (1) tárkony (1) tejszín (6) tészta (1) tiramisu (1) tonhal (2) töpörtyű (2) túró (9) újhagyma (4) vanília (3) vargánya (2) vöröslencse (2) zabpehely (1) zeller (4) zöldbab (1) zöldborsó (6) zöldfűszerek (2) zsír (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zöld Alma: Köszönöm! Boldog új évet neked is! (2011.01.02. 12:42) 150!
  • adigtrebor: Szia, küldtem képet - Róbertgida rakott palacsintát kért és láss csodát, találtam Nálad is recepte... (2010.12.07. 22:21) Palacsintatorta
  • Zöld Alma: Upsz, kiderült, hogy a családom is olvassa a blogot... Rajtam keresztül üzenik, hogy a havi rendsz... (2010.10.24. 21:55) Süssünk tökfőzeléket! (???)

Gesztenyegolyó

2009.12.21. 09:13 Zöld Alma

Kókuszgolyó helyett akár gesztenyegolyót is csinálhatunk, majdnem annyira egyszerű elkészíteni, sőt... A fagyasztott gesztenyemasszánál csak arra kell figyelni vásárláskor, hogy lehetőleg ízesítettet vegyünk. (Szemben a töltött pulykába szánttal, ami viszont natúr legyen - mi már próbáltuk egyszer a rumos-cukros változattal, háát, nem az igazi...)

Sütni ugyanúgy nem kell, mint a kókuszgolyót, csupán:

- egy tálra van szükség, amiben mindent összekeverünk (először a margarint a cukorral, utána pedig minden mást), majd pedig tetszőleges méretű golyókat formázunk a masszából;

- egy másik tálra, amiben elkeverjük a megolvasztott csokoládét kevés vízzel és olajjal - ebbe fogjuk mártogatni a gesztenyegolyókat, villa vagy fogpiszkáló segítségével;

- meg még egy tálcára is (megkönnyíthetjük a saját dolgunkat, ha alufóliával béleljük), ahol a kész golyók megpihenhetnek, míg megszárad rajtuk a csokoládé-kabát. Igazán jól a hűtőben érzik magukat.

A receptért köszönet Gordy-nak és ezúton is boldog karácsonyt, meg sikerekben gazdag új évet neki! Ezt a receptet mi idén fogjuk kipróbálni először, de Gordy jóvoltából nekem már többször volt alkalmam kóstolgatni. :-)

 

Hozzávalók
- 25 dkg margarin
- 50 dkg gesztenyemassza
- 5-10 dkg cukor (ízlés szerint)
- rum (vagy rumaroma)
- 30-40 dkg darált háztartási keksz
- 2 tábla étcsokoládé
- kevés étolaj
- kevés víz

Szólj hozzá!

Címkék: gesztenye desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldalmafoz.blog.hu/api/trackback/id/2211508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása