Végül, de nem utolsósorban étcsokoládés verzió is készült, Ízbolygó receptje alapján, picit átvariálva. Például, édes vörösbor helyett én egy könnyű rozét öntöttem hozzá, mézeskalács fűszerkeverék hiányában pedig őrölt fahéjat és szerecsendiót használtam.
Az étcsokoládé kivételével mindent jól összekevertem és turmixoltam, nagy lángon felfőztem. Három perc forralás után adtam hozzá az étcsokoládét. Ezt elvileg reszelni kellett volna, el is kezdtem, aztán még az elején sikerült leborítanom a tálat a reszelő segítségével... Így inkább kisebb darabokra törtem a csokoládét és beledobáltam a fazékba. Gyorsan összeturmixoltam és üvegekbe öntöttem. Az ízéről még nem tudok beszámolni, mert a telített, csokoládés íze miatt ez is a télre szánt adagba került, az epres-étcsokis változathoz hasonlóan.
Étcsokoládés sárgabarackdzsem
-
- 5 dkg 60%-os étcsokoládé
-
- 10 dkg cukor
- 1 csomag Dzsemfix 3:1
- 0,5 teáskanál őrölt fahéj
- 0,5 teáskanál őrölt szerecsendió