Zöld Alma Főz

Zöld Alma mindenféléket süt-főz. Tiszteletbeli kis Levin és Mislen-csillagos kísérletező. :-)

Címkék

alaplé (1) alma (5) aprósütemény (11) avokádó (5) bab (2) bárány (1) bazsalikom (1) bodza (2) bodzaszörp (2) bor (5) briam (1) brokkoli (3) bulgur (5) burgonya (14) búzakorpa (1) cékla (10) citrom (4) citromfű (2) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csicsóka (1) csíra (7) csirke (10) csokoládé (6) cukkini (15) cukkinikrém (1) curry (4) desszert (7) dió (8) édesburgonya (2) édeskömény (6) egyedény (1) eper (7) eperlekvár (5) feketeszeder (2) feta (8) fokhagyma (2) gesztenye (2) gomba (9) gránátalma (2) gratin (2) guacamole (1) gyömbér (1) gyöngyhagyma (1) gyümölcsleves (1) hagymalekvár (1) háj (2) hal (4) hurka (2) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (2) kakaópor (7) kakukkfű (14) kalács (1) kapor (4) karácsony (1) karalábé (2) karalábékrém (1) karalábélevél (1) karfiol (1) karfiolkrém (1) kecskesajt (5) kecsketúró (2) kelbimbó (1) kelttészta (7) kence (7) kenyér (1) kevert sütemény (12) kínaikel (1) kókuszreszelék (3) koriander (3) körte (4) kuglóf (2) kukorica (5) lazac (2) lecsó (2) leveles tészta (1) leves (5) liba (1) lilahagyma (10) máj (9) májkrém (1) málna (4) málnalekvár (5) málnaszörp (2) mandula (2) mártogatós (1) más (4) mascarpone (2) mazsola (1) medvehagyma (3) meggy (2) menta (10) méz (10) mogyoró (1) mogyoróvaj (1) müzli (1) narancs (1) padlizsán (6) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (1) patiszon (3) périgord (1) petrezselyem (1) piláf (1) pisztácia (1) pite (2) pitypang (1) pogácsa (3) póréhagyma (28) rebarbara (1) rétes (1) rukkola (2) sajtmártás (1) sárgabarack (5) sárgabaracklekvár (6) sárgarépa (12) spárga (6) spenót (5) sütemény (27) sütőtök (8) szaloncukor (3) szárzeller (2) szerecsendió (1) szilva (1) tárkony (1) tejszín (6) tészta (1) tiramisu (1) tonhal (2) töpörtyű (2) túró (9) újhagyma (4) vanília (3) vargánya (2) vöröslencse (2) zabpehely (1) zeller (4) zöldbab (1) zöldborsó (6) zöldfűszerek (2) zsír (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zöld Alma: Köszönöm! Boldog új évet neked is! (2011.01.02. 12:42) 150!
  • adigtrebor: Szia, küldtem képet - Róbertgida rakott palacsintát kért és láss csodát, találtam Nálad is recepte... (2010.12.07. 22:21) Palacsintatorta
  • Zöld Alma: Upsz, kiderült, hogy a családom is olvassa a blogot... Rajtam keresztül üzenik, hogy a havi rendsz... (2010.10.24. 21:55) Süssünk tökfőzeléket! (???)

Kétserpenyős máj almával - kicsit másképp

2010.01.18. 21:52 Zöld Alma

Majdnem olyan, mint a múltkor, de pár dolgon változtattunk Róbertgidával. Részletek alább.

Remekül tudunk egyébként együtt főzni, bár a múltkor közös erőfeszítéssel sikerült egy rettentően sótlan rizst összehoznunk, most meg ketten álltunk a krumpli mellett, mégis kifutott... Utána meg nem értettük, miért nem főtt még meg - hát nem elaludt a láng a kifolyt víztől? Végül mégis remek krumplipüré lett belőle, épp ideális az almás-hagymás májhoz, aminél néhány apróságon változtattunk.

A múltkori édes, ám hatalmas almák helyett ezúttal kisebb, savanykásabb ízűt pároltunk, kevesebb hagymával. Hát jó, bevallom, a házigazdák igazi zöldalmát vettek. :-) Így viszont valóban almalé és fehérbor keverékével öntöttük fel a serpenyőben várakozó, kakukkfűvel megszórt, házi zsíron pirított hagymát és párolt alma-karikákat.

Végül ezt kevertük össze a másik serpenyő előzőleg előkészített tartalmával, azaz zsírban hirtelensült májat (csodaszép darab volt, házi forrásból), amit bors helyett borsikafűvel szórtunk meg. (Nem is tudtam, hogy hasonló ízhatás mellett ez sokkal kevésbé terheli meg a gyomrot.) A pecsenyelevet pedig sűrű, házi paradicsomlével kevertük el.

Összességében az almalé-bor keverék és a borsikafű sokat lágyított az elkészült étel ízén, amit remekül egészített ki a krumplipüré (tulajdonképpen mégsem jön rosszul, hacsak nem mamut-méretű almákkal dolgozunk). Az pedig, hogy olaj helyett zsíron sütöttünk mindent csak fokozta a remek ízeket.

Szólj hozzá!

Címkék: alma máj kakukkfű

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldalmafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr52211498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása