A múltkori édesköményes-tejszínes tészta pepitában, ezúttal spárgával.
Először is, előveszünk egy fazekat és sós vízben megfőzzük a tésztát (ez most ép fusilli lett), majd félretesszük. A megmosott spárgát meghámozzuk - számomra ez a művelet tűnt a leginkább hosszadalmasnak - és levágjuk az aljáról a fásnak tűnő részeket. 3-4 centiméteres darabokra vágjuk és vajon megpároljuk. Nagyjából tíz perc elég ahhoz, hogy félpuha legyen, de még ne főjön szét. Ekkor fűszerezzük, meghintjük liszttel, jól elkeverjük, aztán felöntjük a tejszín és a tej keverékével. Sűrűsödésig főzzük, szükség esetén utánafűszerezünk és már készen is vagyunk. Tálaláskor összeforgatjuk a tésztát és a spárgás ragut.
Esetleg még egy csavarral megszórjuk sajttal és megpirítjuk a sütőben - így is, úgy is mennyei a natúr ízek összhangja.
Spárgás-tejszínes tészta
- 1 csomó spárga
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl tej
- só, bors, őrölt szerecsendió
- 30 dkg száraztészta