A következő a sorban egy igazi különlegesség. Már javában benne voltam a szendvicskrémes hullámban, amikor valami újat és érdekeset kerestem. Így találtam rá a sárgarépakrém receptjére, amit elkészítés közben picit átvariáltam.
A megtisztított, felkarikázott sárgarépát pár perc alatt roppanósra főztem, aztán leszűrtem és az aprítógépbe öntöttem. Hozzáadtam három felaprított sárgabarackot, kevés mézet és olajat, valamint a curryt (nem túl csípős, inkább fűszeres korma curry keveréket használtam).
Az aprítógépben jó alaposan összekevertem, a kész krémet lehűtöttem. Rozskenyérre kenve, jó hidegen, nagyon érdekes és kellemes íze van.
Sárgarépakrém
- 25 dkg sárgarépa
- 3 darab sárgabarack
- 1 evőkanál curry
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál méz