Jesszus, mi lehet ez? Megoldás: Zöldségkrém zöldből és zöldből.
Valójában zellerkrémre kellene hasonlítania, mert annak készült. Csak hát végül nem kaptam zellert - ezt sem teljesen értem, articsóka volt a boltban, meg brokkoli, de zellergumó egy sem... (Zellerkrém majd hamarosan érkezik.)
Így főztem pár hete brokkolirózsákat és ha már úgyis kéznél volt, két marék cukkinikockát is. Persze nem szabad szétfőzni őket, nyolc-tíz perc bőven elég nekik enyhén sós vízben. Pici hűlés után az aprítógépre bíztam a továbbiakat, a zöldségeken túl sót, borsot és egy kiskanálnyi fokhagyma-granulátumot szórtam bele. Utóbbit azért, mert már nem volt lelkierőm bármilyen hagymát párolni hozzá. Egyébként meglepően kellemes, ám visszafogott fokhagymaízt adott a legújabb, legzöldebb zöldségkrémnek.
Szóval, bár nagyon spenótnak néz ki, tényleg nem az, hanem brokkoli meg cukkinikrém.
Brokkoli- és cukkinikrém
- 25 dkg brokkoli
- 25 dkg cukkini
- fokhagymagranulátum
- só, bors