Zöld Alma Főz

Zöld Alma mindenféléket süt-főz. Tiszteletbeli kis Levin és Mislen-csillagos kísérletező. :-)

Címkék

alaplé (1) alma (5) aprósütemény (11) avokádó (5) bab (2) bárány (1) bazsalikom (1) bodza (2) bodzaszörp (2) bor (5) briam (1) brokkoli (3) bulgur (5) burgonya (14) búzakorpa (1) cékla (10) citrom (4) citromfű (2) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csicsóka (1) csíra (7) csirke (10) csokoládé (6) cukkini (15) cukkinikrém (1) curry (4) desszert (7) dió (8) édesburgonya (2) édeskömény (6) egyedény (1) eper (7) eperlekvár (5) feketeszeder (2) feta (8) fokhagyma (2) gesztenye (2) gomba (9) gránátalma (2) gratin (2) guacamole (1) gyömbér (1) gyöngyhagyma (1) gyümölcsleves (1) hagymalekvár (1) háj (2) hal (4) hurka (2) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (2) kakaópor (7) kakukkfű (14) kalács (1) kapor (4) karácsony (1) karalábé (2) karalábékrém (1) karalábélevél (1) karfiol (1) karfiolkrém (1) kecskesajt (5) kecsketúró (2) kelbimbó (1) kelttészta (7) kence (7) kenyér (1) kevert sütemény (12) kínaikel (1) kókuszreszelék (3) koriander (3) körte (4) kuglóf (2) kukorica (5) lazac (2) lecsó (2) leveles tészta (1) leves (5) liba (1) lilahagyma (10) máj (9) májkrém (1) málna (4) málnalekvár (5) málnaszörp (2) mandula (2) mártogatós (1) más (4) mascarpone (2) mazsola (1) medvehagyma (3) meggy (2) menta (10) méz (10) mogyoró (1) mogyoróvaj (1) müzli (1) narancs (1) padlizsán (6) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (1) patiszon (3) périgord (1) petrezselyem (1) piláf (1) pisztácia (1) pite (2) pitypang (1) pogácsa (3) póréhagyma (28) rebarbara (1) rétes (1) rukkola (2) sajtmártás (1) sárgabarack (5) sárgabaracklekvár (6) sárgarépa (12) spárga (6) spenót (5) sütemény (27) sütőtök (8) szaloncukor (3) szárzeller (2) szerecsendió (1) szilva (1) tárkony (1) tejszín (6) tészta (1) tiramisu (1) tonhal (2) töpörtyű (2) túró (9) újhagyma (4) vanília (3) vargánya (2) vöröslencse (2) zabpehely (1) zeller (4) zöldbab (1) zöldborsó (6) zöldfűszerek (2) zsír (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zöld Alma: Köszönöm! Boldog új évet neked is! (2011.01.02. 12:42) 150!
  • adigtrebor: Szia, küldtem képet - Róbertgida rakott palacsintát kért és láss csodát, találtam Nálad is recepte... (2010.12.07. 22:21) Palacsintatorta
  • Zöld Alma: Upsz, kiderült, hogy a családom is olvassa a blogot... Rajtam keresztül üzenik, hogy a havi rendsz... (2010.10.24. 21:55) Süssünk tökfőzeléket! (???)

Zabpelyhes cookie

2010.12.04. 09:53 Zöld Alma

Ezzel a remek, egészséges sütirecepttel (és persze néhány bemutató-darabbal) a hátizsákomban távoztam Róbertgidáéktól egy újabb klassz együttfőzés után. :-) Be kell, hogy valljam, hogy magamtól nem próbáltam volna ki egy ilyen receptet, de így utólag, már örülök, hogy belevágtunk és jó volt új irányok felé kalandozni. Ja, és nem kell megijedni a hozzávalók hosszú listájától, egyáltalán nem bonyolult sütemény!

 

Az elkészítése roppant egyszerű: szépen egymás után minden száraz hozzávalót (az aszalt gyümölcsök kivételével) egy nagy tálba öntünk. Utána hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, alaposan összekeverjük. Végül pedig hozzáadjuk a szárított cseresznyét - mi most vegyesen mazsolát is tettünk hozzá.

Egy viszonylag trutyis krémet kapunk eredményül, amit az eredeti recept szerint kanál segítségével kell a sütőpapírral kibélelt tepsibe kupacolni. Mi helyette benedvesítettük a kezünket és így adagoltuk a halmokat a sütőpapírra, utána pedig kicsit szétlapítottuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt sült meg egy adag és emlékeim szerint legalább 3 tepsi sütemény lett belőle.

Az eredmény sok, viszonylag egyedi (amorf) süti lett, ami frissen is nagyon finom volt, pár nap elteltével pedig a mézeskalácshoz hasonlóan megpuhult. Ehhez persze a) nem kell mindet még melegen megenni, b) légmentesen zárható dobozba kell csomagolni.

Cseresznyés-zabpelyhes cookie
- 1 csésze liszt
- fél teáskanál sütőpor
- 2 csésze zabpehely
- fél teáskanál só
- 1/4 csésze cukor
- fél csésze barnacukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- 3/4 csésze szárított cseresznye vagy más aszalt gyümölcs
- 1 tojás
- 2 evőkanál tej vagy víz
- fél csésze olaj
- 1 teáskanál vanília-aroma, vagy -kivonat

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény zabpehely

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldalmafoz.blog.hu/api/trackback/id/2448057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása