Ez is egy egyszerű, gyors ebéd, ráadásul az avokádó miatt szép zöld színe van. :-) A sütéssel csak óvatosan, mert ha megég, akkor kesernyés íze lesz az avokádónak.
Szóval, mindössze annyi dolog volt vele, hogy félbevágtam a megmosott avokádókat és óvatosan elforgattam az egyik felet a másikon. Utána már könnyedén el tudtam távolítani a magját. Kanállal kiszedtem az avokádó húsát, vigyázva, hogy ne sértsem fel a héját.
Az avokádóhúst kisebb kockákra vágtam és elkevertem a felkarikázott póréhagymával, valamint az összetört tonhalkonzervvel. Sóztam, borsoztam, még egyet kevertem rajta, utána pedig óvatosan visszatöltöttem az avokádóburkokba.
150 fokos (légkeveréses) sütőben emlékeim szerint 20-25 perc alatt megsült. (Ilyenkor mindig mérges vagyok, hogy nem írom le egyből a recepteket, mert pár részletre utólag már nem szoktam emlékezni...) Rizzsel, kenyérrel vagy más körettel lehet tálalni.
Töltött avokádó
- 2 avokádó
- 1 tonhalkonzerv
- 1 kis darab póréhagyma
- só, bors