Zöld Alma Főz

Zöld Alma mindenféléket süt-főz. Tiszteletbeli kis Levin és Mislen-csillagos kísérletező. :-)

Címkék

alaplé (1) alma (5) aprósütemény (11) avokádó (5) bab (2) bárány (1) bazsalikom (1) bodza (2) bodzaszörp (2) bor (5) briam (1) brokkoli (3) bulgur (5) burgonya (14) búzakorpa (1) cékla (10) citrom (4) citromfű (2) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csicsóka (1) csíra (7) csirke (10) csokoládé (6) cukkini (15) cukkinikrém (1) curry (4) desszert (7) dió (8) édesburgonya (2) édeskömény (6) egyedény (1) eper (7) eperlekvár (5) feketeszeder (2) feta (8) fokhagyma (2) gesztenye (2) gomba (9) gránátalma (2) gratin (2) guacamole (1) gyömbér (1) gyöngyhagyma (1) gyümölcsleves (1) hagymalekvár (1) háj (2) hal (4) hurka (2) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (2) kakaópor (7) kakukkfű (14) kalács (1) kapor (4) karácsony (1) karalábé (2) karalábékrém (1) karalábélevél (1) karfiol (1) karfiolkrém (1) kecskesajt (5) kecsketúró (2) kelbimbó (1) kelttészta (7) kence (7) kenyér (1) kevert sütemény (12) kínaikel (1) kókuszreszelék (3) koriander (3) körte (4) kuglóf (2) kukorica (5) lazac (2) lecsó (2) leveles tészta (1) leves (5) liba (1) lilahagyma (10) máj (9) májkrém (1) málna (4) málnalekvár (5) málnaszörp (2) mandula (2) mártogatós (1) más (4) mascarpone (2) mazsola (1) medvehagyma (3) meggy (2) menta (10) méz (10) mogyoró (1) mogyoróvaj (1) müzli (1) narancs (1) padlizsán (6) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (1) patiszon (3) périgord (1) petrezselyem (1) piláf (1) pisztácia (1) pite (2) pitypang (1) pogácsa (3) póréhagyma (28) rebarbara (1) rétes (1) rukkola (2) sajtmártás (1) sárgabarack (5) sárgabaracklekvár (6) sárgarépa (12) spárga (6) spenót (5) sütemény (27) sütőtök (8) szaloncukor (3) szárzeller (2) szerecsendió (1) szilva (1) tárkony (1) tejszín (6) tészta (1) tiramisu (1) tonhal (2) töpörtyű (2) túró (9) újhagyma (4) vanília (3) vargánya (2) vöröslencse (2) zabpehely (1) zeller (4) zöldbab (1) zöldborsó (6) zöldfűszerek (2) zsír (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zöld Alma: Köszönöm! Boldog új évet neked is! (2011.01.02. 12:42) 150!
  • adigtrebor: Szia, küldtem képet - Róbertgida rakott palacsintát kért és láss csodát, találtam Nálad is recepte... (2010.12.07. 22:21) Palacsintatorta
  • Zöld Alma: Upsz, kiderült, hogy a családom is olvassa a blogot... Rajtam keresztül üzenik, hogy a havi rendsz... (2010.10.24. 21:55) Süssünk tökfőzeléket! (???)

Brokkolis-halas tészta

2011.04.13. 20:09 Zöld Alma

Mindig is izgattak azok a receptek, amikben egyszercsak bele kell tenni valamit, például zöldséget a tészta főzővizébe... Picit furcsának találtam az eljárást, közben viszont abszolút láttam a praktikusságát, hiszen így egy főzőedényt meg lehet takarítani. Most végre eljött az ideje, hogy a gyakorlatban is teszteljem ezt a praktikumot. A végeredménnyel kapcsolatban a "nem gondoltam volna, hogy ilyen jó íze van ahhoz képest, hogy milyen kevés dolog van benne" visszajelzésről tudok beszámolni, ami a nagy-nagy dicséret kategóriába tartozik nekem.

Volt itthon brokkoli, ehhez kerestem egy egyszerű és gyors receptet, végül hosszas keresgélés után Dolce Vita blogjában találtam rá "az igazira". Csupán annyi teendőm volt, hogy alaposan megmostam a brokkolifejet és apró rózsáira vagdostam. Közben feltettem a vizet a tésztának, a felforrt vízbe beleszórtam némi sót és a tésztát, majd a forrástól számított néhány perc múlva beledobáltam a brokkolirózsákat is. Hogy pontosan mikor, az a tészta típusától függ, a lényeg, hogy a brokkolinak 6-8 percre van szüksége az üdvösséghez.

Közben nagyobbacska darabokra vágtam a mirelit halat, most éppen pangasiust, egyébként legutóbbi nagy felfedezésem a tilápia volt, tényleg finom! Serpenyőben olívaolajon megsütöttem - amikor kezdett szépen pirulni, akkor beletettem az összetört fokhagymagerezdeket, sóztam-borsoztam és pár csepp citromlevet is facsartam rá.

Nagyjából ezzel egyidőben puhult meg a brokkoli és főtt meg a tészta, így ezeket óvatosan leszűrtem, majd ráöntöttem a serpenyő tartalmát és alaposan, de vigyázva összekevertem, hogy elegyedjenek az ízek, viszont ne törjön össze nagyon a brokkoli. Üdítő volt a zöld szín a többi hozzávaló között, a sok natúr, együtt mégis kellemes íz pedig kellemes meglepetés volt.

Ritkán szoktam ideírni, de most szólok külön: ebből két nagyon nagy adag lesz. Valamint: legfőbb kritikusaim szerint érdemes módosítani az arányokon a hal javára és a tészta rovására. Ezen kívül: próbáltuk egy kevés parmezánnal a tetején, egyáltalán nem ártott neki.

Brokkolis-halas tészta
- 25 dkg brokkoli
- 25 dkg tészta
- 20 dkg halfilé (mirelit, pl. pangasius vagy tőkehal)
- 3 gerezd fokhagyma
- citrom
- só, bors

Szólj hozzá!

Címkék: hal brokkoli egyedény

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldalmafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr332794589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása