Csak így, egyszerűen. Mert néha tényleg a legegyszerűbb receptek a legnagyszerűbbek. Fotó nincs (hát nem elfogyott szinte mind egyszerre??), rövid leírás viszont igen:
A megmosott almákat félbe vágjuk, egy tepsiben egymás mellé sorakoztatjuk őket és a magházuk helyére cukrot szórunk (most éppen világosbarna nádcukrot). Fahéjjal megszórjuk és egy kevés reszelt citromhéjjal is. 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben bő félóra alatt puhultak meg az almák, magasabb hőfokon lehet, hogy hamarabb elkészült volna.
Az íze nagyon egyszerű, viszont pont ennyire finom is! Mióta megkóstoltam, számtalan variációs lehetőség jutott eszembe - így például lehetne:
- egy kevés vajat
- vagy bort tenni a magház helyére,
- reszelt narancshéjjal megszórni,
- szegfűszeget szurkálni bele
...
De ezekre már csak legközelebb fogok sort keríteni. Mert hogy lesz legközelebb, az egészen biztos. :-)