Jó kis kevert sütemény-recept, ami mindenfélével igazán finom (dióval, kókuszreszelékkel, meg félig simán - félig kakaóval biztosan).
Ezt a süteményreceptet akkor találtam, amikor maradt egy kevés kókuszreszelékem és se kókuszgolyót, se mindenféle bonyolult kókuszos aprósüteményeket nem volt kedvem készíteni belőle. Azt gondoltam, viszonylag egyszerű lesz kevert kókuszos receptet találni, de nagyon sokáig keresgéltem, míg rátaláltam erre.
A receptben szereplő adag egy kisebb tepsihez elég, a normál méretű tepsikhez már érdemes dupla adagot kikeverni. Amiért nagyon szeretem az az, hogy egy tálban mindent össze lehet keverni, így egyszerű elkészíteni és nem kell sokat mosogatni sem utána.
Ha a tészta egy részét beleöntjük a tepsibe, a maradékhoz pedig kakaót keverünk, akkor szép csíkos-foltos lesz a sütemény. Szóval szinte a végtelenségig lehet variálni a hozzávalókat. (Akár azt is lehetne, hogy két réteg tészta közé lekvárt kenni sütés után - erről jut eszembe, van egy üveg mennyei sárgabarack-lekvárom...)
Kevert sütemény:
- 25 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék, vagy darált dió / mák / mogyoró
- 2 tojás
- 10 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej