Vannak általában a kevert, meg a dagasztott-gyúrt sütemények. Ez egyik sem, viszont könnyen és gyorsan elkészül, ezért hívják lusta asszony süteménynek.
Nincs is igazából sok hozzáfűznivaló, alább a pikk-pakk süti receptje. Nyűgösebb napokra is remek, mert klasszul lehet két kézzel tobzódni a vaj és a túró szétmorzsolásában.
Lusta asszony sütemény
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- fél csomag sütőpor
- 50 dkg túró
- 3+1 csomag vanilás cukor
- 2 db tojás
- 0,5 l tej
A lisztet, cukrot és a sütőport összekeverjük. A tepsit kikenjük a vaj felével és az elvegyített liszt felét rászórjuk. Rámorzsoljuk a túrót, 3 csomag vanilíás cukrot, majd a liszt másik felét. A vaj másik felét ráforgácsoljuk a tésztára. A tojásokat simára keverjük a 3 vaníliás cukorral és a tejjel. A keveréket rálocsoljuk a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- fél csomag sütőpor
- 50 dkg túró
- 3+1 csomag vanilás cukor
- 2 db tojás
- 0,5 l tej
A lisztet, cukrot és a sütőport összekeverjük. A tepsit kikenjük a vaj felével és az elvegyített liszt felét rászórjuk. Rámorzsoljuk a túrót, 3 csomag vanilíás cukrot, majd a liszt másik felét. A vaj másik felét ráforgácsoljuk a tésztára. A tojásokat simára keverjük a 3 vaníliás cukorral és a tejjel. A keveréket rálocsoljuk a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.