A pulykamáj zöldborsóval azért jó recept, mert gyorsan elkészül és van benne sok-sok máj. Igazi ragadozóként természetesen a belsőségeket is szeretem, a máj nagy-nagy kedvencem. :-)
Először is, megmossuk a májat, majd vékonyabb csíkokra vágjuk. A májcsíkokat tejben pácoljuk (legalább egy órán át), amibe előzőleg belekevertük a zúzott fokhagymát.
A vöröshagymát (jó nagy fejet) meghámozzuk és felaprítjuk, vajon üvegesre pároljuk. Utána hozzáadjuk a lecsöpögtetett májat és megpirítjuk (szigorúan csak utána sózzuk). Ezután már csak a zöldborsót kell hozzákeverni meg az apróra vágott petrezselyemzöldet és kész is. Akár magában, akár kenyérrel is finom. Szerintem még akár tejfölt is érdemes lenne hozzákeverni.
Pulykamáj zöldborsóval
- 60 dkg pulykamáj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tej
- 50 dkg konzerv zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dkg vaj
- 1 csokor vágott petrezselyem