Zöld Alma Főz

Zöld Alma mindenféléket süt-főz. Tiszteletbeli kis Levin és Mislen-csillagos kísérletező. :-)

Címkék

alaplé (1) alma (5) aprósütemény (11) avokádó (5) bab (2) bárány (1) bazsalikom (1) bodza (2) bodzaszörp (2) bor (5) briam (1) brokkoli (3) bulgur (5) burgonya (14) búzakorpa (1) cékla (10) citrom (4) citromfű (2) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csicsóka (1) csíra (7) csirke (10) csokoládé (6) cukkini (15) cukkinikrém (1) curry (4) desszert (7) dió (8) édesburgonya (2) édeskömény (6) egyedény (1) eper (7) eperlekvár (5) feketeszeder (2) feta (8) fokhagyma (2) gesztenye (2) gomba (9) gránátalma (2) gratin (2) guacamole (1) gyömbér (1) gyöngyhagyma (1) gyümölcsleves (1) hagymalekvár (1) háj (2) hal (4) hurka (2) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (2) kakaópor (7) kakukkfű (14) kalács (1) kapor (4) karácsony (1) karalábé (2) karalábékrém (1) karalábélevél (1) karfiol (1) karfiolkrém (1) kecskesajt (5) kecsketúró (2) kelbimbó (1) kelttészta (7) kence (7) kenyér (1) kevert sütemény (12) kínaikel (1) kókuszreszelék (3) koriander (3) körte (4) kuglóf (2) kukorica (5) lazac (2) lecsó (2) leveles tészta (1) leves (5) liba (1) lilahagyma (10) máj (9) májkrém (1) málna (4) málnalekvár (5) málnaszörp (2) mandula (2) mártogatós (1) más (4) mascarpone (2) mazsola (1) medvehagyma (3) meggy (2) menta (10) méz (10) mogyoró (1) mogyoróvaj (1) müzli (1) narancs (1) padlizsán (6) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (1) patiszon (3) périgord (1) petrezselyem (1) piláf (1) pisztácia (1) pite (2) pitypang (1) pogácsa (3) póréhagyma (28) rebarbara (1) rétes (1) rukkola (2) sajtmártás (1) sárgabarack (5) sárgabaracklekvár (6) sárgarépa (12) spárga (6) spenót (5) sütemény (27) sütőtök (8) szaloncukor (3) szárzeller (2) szerecsendió (1) szilva (1) tárkony (1) tejszín (6) tészta (1) tiramisu (1) tonhal (2) töpörtyű (2) túró (9) újhagyma (4) vanília (3) vargánya (2) vöröslencse (2) zabpehely (1) zeller (4) zöldbab (1) zöldborsó (6) zöldfűszerek (2) zsír (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zöld Alma: Köszönöm! Boldog új évet neked is! (2011.01.02. 12:42) 150!
  • adigtrebor: Szia, küldtem képet - Róbertgida rakott palacsintát kért és láss csodát, találtam Nálad is recepte... (2010.12.07. 22:21) Palacsintatorta
  • Zöld Alma: Upsz, kiderült, hogy a családom is olvassa a blogot... Rajtam keresztül üzenik, hogy a havi rendsz... (2010.10.24. 21:55) Süssünk tökfőzeléket! (???)

Püspökkenyér

2009.12.15. 16:43 Zöld Alma

Ma csak így röviden a püspökkenyérről, mert megkezdődött a karácsonyi ünneplős időszak és mindenféle finomságok következnek nemsokára. :-) Szóval, a püspökkenyérben az a jó, hogy jóval karácsony előtt elkészíthető, hiszen sokáig eláll (illetve nem szokott, mert pár napon belül elfogy). A másik jó tulajdonsága, hogy felhasználható bele a zacskó alján megbúvó pár szem mazsola, gumicukor, szaloncukor, esetleg egy-egy megmaradt kocka csokoládé stb. A harmadik jó dolog, hogy kell hozzá őzgerinc-sütőforma. :-)

Kezdetnek nagyon-nagyon habosra keverjük a tojásokat, a cukrot és a vajat. A húsz deka lisztből félreteszünk 2-3 evőkanálnyit, a többit a tésztához adjuk. A félretett lisztben megforgatjuk a kockákra vágott zselécukrot és a feketekávéban (vagy rumban) megáztatott mazsolát (vagy más aszalt gyümölcsöt) és szintén hozzákeverjük a tésztához.

A masszát alaposan kizsírozott és kilisztezett őzgerinc-formába öntjük és forró sütőbe toljuk. Két kisebb vagy egy nagyobb formára van szükség hozzá. Előbb öt percig erős lángon sütjük, majd takaréklángon tűpróbáig, végül deszkára borítva hűtjük ki. Utána akár csokoládémázzal is bevonhatjuk.

Püspökkenyér
- 20 dkg rétesliszt
- 20 dkg cukor
- 3 egész tojás
- 10 dkg vaj
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg zselécukor, gumicukor vagy csokoládé

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldalmafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr272211514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása