Zöld Alma Főz

Zöld Alma mindenféléket süt-főz. Tiszteletbeli kis Levin és Mislen-csillagos kísérletező. :-)

Címkék

alaplé (1) alma (5) aprósütemény (11) avokádó (5) bab (2) bárány (1) bazsalikom (1) bodza (2) bodzaszörp (2) bor (5) briam (1) brokkoli (3) bulgur (5) burgonya (14) búzakorpa (1) cékla (10) citrom (4) citromfű (2) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csicsóka (1) csíra (7) csirke (10) csokoládé (6) cukkini (15) cukkinikrém (1) curry (4) desszert (7) dió (8) édesburgonya (2) édeskömény (6) egyedény (1) eper (7) eperlekvár (5) feketeszeder (2) feta (8) fokhagyma (2) gesztenye (2) gomba (9) gránátalma (2) gratin (2) guacamole (1) gyömbér (1) gyöngyhagyma (1) gyümölcsleves (1) hagymalekvár (1) háj (2) hal (4) hurka (2) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (2) kakaópor (7) kakukkfű (14) kalács (1) kapor (4) karácsony (1) karalábé (2) karalábékrém (1) karalábélevél (1) karfiol (1) karfiolkrém (1) kecskesajt (5) kecsketúró (2) kelbimbó (1) kelttészta (7) kence (7) kenyér (1) kevert sütemény (12) kínaikel (1) kókuszreszelék (3) koriander (3) körte (4) kuglóf (2) kukorica (5) lazac (2) lecsó (2) leveles tészta (1) leves (5) liba (1) lilahagyma (10) máj (9) májkrém (1) málna (4) málnalekvár (5) málnaszörp (2) mandula (2) mártogatós (1) más (4) mascarpone (2) mazsola (1) medvehagyma (3) meggy (2) menta (10) méz (10) mogyoró (1) mogyoróvaj (1) müzli (1) narancs (1) padlizsán (6) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (1) patiszon (3) périgord (1) petrezselyem (1) piláf (1) pisztácia (1) pite (2) pitypang (1) pogácsa (3) póréhagyma (28) rebarbara (1) rétes (1) rukkola (2) sajtmártás (1) sárgabarack (5) sárgabaracklekvár (6) sárgarépa (12) spárga (6) spenót (5) sütemény (27) sütőtök (8) szaloncukor (3) szárzeller (2) szerecsendió (1) szilva (1) tárkony (1) tejszín (6) tészta (1) tiramisu (1) tonhal (2) töpörtyű (2) túró (9) újhagyma (4) vanília (3) vargánya (2) vöröslencse (2) zabpehely (1) zeller (4) zöldbab (1) zöldborsó (6) zöldfűszerek (2) zsír (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zöld Alma: Köszönöm! Boldog új évet neked is! (2011.01.02. 12:42) 150!
  • adigtrebor: Szia, küldtem képet - Róbertgida rakott palacsintát kért és láss csodát, találtam Nálad is recepte... (2010.12.07. 22:21) Palacsintatorta
  • Zöld Alma: Upsz, kiderült, hogy a családom is olvassa a blogot... Rajtam keresztül üzenik, hogy a havi rendsz... (2010.10.24. 21:55) Süssünk tökfőzeléket! (???)

Póréhagyma-krémleves

2010.01.30. 09:36 Zöld Alma

Sokat gondolkoztam azon, hogy megírjam-e ezt a bejegyzést. Mégiscsak gáz, hogy kampányolok a főzés mellett, közben meg néha én is porokból főzök. Vagy nem?

Az úgy volt, hogy épp nem volt sok időm, meg sok friss hozzávaló sem otthon. Volt viszont egy, gyenge pillanatban beszerzett zacskós leves - póréhagyma-krémleves. A zacskó a feliratok alapján nem tartalmaz tartósítószert, hát rendben.

Azt is írták még, hogy csupán fél liter forró vízhez kell keverni (majd közepes lángon, gyakran kevergetve tíz percig főzni) és vendégváró javaslatként felvetették, hogy tehetünk bele bort is. Ez nem is volt kérdés :-) tehát 4,5 dl vizet forraltam, a bort (Nagyapa-féle újbor) pedig csak később kevertem hozzá.

És hogy ne legyen annyira üres az egész, egy kevés pisztáciát aprítottam a tányér aljára, meg füstölt sajtot kockáztam hozzá és erre szedtem rá a forró levest. A pirított pisztáciát Nyussz javasolta levesbetétként brokkoli-krémleveshez (megígértem neki, hogy lehivatkozom) - nyilván "rendes" pisztáciára gondolt, serpenyőben gyorsan átpirítva. A pirított-sózott változat viszont épp kéznél volt és könnyedén belesimult a gyors-egyszerű-zacskós koncepcióba.

Egyébként finom lett. :-) És van ebből a sorozatból gombakrémleves is (rókagomba), szerintem hamarosan kipróbálom azt is.

Szólj hozzá!

Címkék: pisztácia póréhagyma

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldalmafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr662211496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása