Sosem hallottam még a Périgord-raguról, egy nagy véletlen sodorta az életembe ezt a receptet. Marinált paprika és gyöngyhagyma kell hozzá, amiket imádok. Ráadásul májhoz kell elkészíteni, tehát végképp nyerő párosítás...
Maga a ragu sokféle, fűszeres összetevőből áll és akármennyire furán is hangzik, nagyon finomak együtt. Kezdetnek egy evőkanálnyi forró zsíron felhevítjük a kockákra vágott gyulai kolbászt. (Hát jó, ez nem hangzik túl autentikusan, viszont jó íze van.) Utána rászórjuk a kukoricát (előtte öntsük le a levét), a kockára vágott marinált paprikát és a gyöngyhagymát, utóbbit egy kevés levével együtt. Fűszerezzük borssal, majorannával, tárkonnyal és petrezselyemmel, jól összekeverjük, majd pár perc alatt átforrósítjuk a ragut. Melegen tartjuk a tálalásig. Közben sós vízben megfőzzük a burgonyát. Nehezemre esik elismerni, de ehhez tényleg az illik.
Egy evőkanál zsírt felhevítünk egy másik serpenyőben és gyorsan átsütjük a vékonyra vágott májszeleteket. (Sertés- és marhamáj is jó hozzá.) Utána sózzuk és a Périgord-raguval tálaljuk.
Périgord-ragu májjal
- 60 dkg marha-, sertésmáj
- 2 evőkanál zsír
- 10 dkg gyulai kolbász
- 10 dkg konzerv csemegekukorica
- 10 dkg marinált paprika
- 10 dkg gyöngyhagyma
- 1 csomó petrezselyem
- só, bors, majoranna, tárkony
- köret: fél kg burgonya