Zöld Alma Főz

Zöld Alma mindenféléket süt-főz. Tiszteletbeli kis Levin és Mislen-csillagos kísérletező. :-)

Címkék

alaplé (1) alma (5) aprósütemény (11) avokádó (5) bab (2) bárány (1) bazsalikom (1) bodza (2) bodzaszörp (2) bor (5) briam (1) brokkoli (3) bulgur (5) burgonya (14) búzakorpa (1) cékla (10) citrom (4) citromfű (2) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csicsóka (1) csíra (7) csirke (10) csokoládé (6) cukkini (15) cukkinikrém (1) curry (4) desszert (7) dió (8) édesburgonya (2) édeskömény (6) egyedény (1) eper (7) eperlekvár (5) feketeszeder (2) feta (8) fokhagyma (2) gesztenye (2) gomba (9) gránátalma (2) gratin (2) guacamole (1) gyömbér (1) gyöngyhagyma (1) gyümölcsleves (1) hagymalekvár (1) háj (2) hal (4) hurka (2) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (2) kakaópor (7) kakukkfű (14) kalács (1) kapor (4) karácsony (1) karalábé (2) karalábékrém (1) karalábélevél (1) karfiol (1) karfiolkrém (1) kecskesajt (5) kecsketúró (2) kelbimbó (1) kelttészta (7) kence (7) kenyér (1) kevert sütemény (12) kínaikel (1) kókuszreszelék (3) koriander (3) körte (4) kuglóf (2) kukorica (5) lazac (2) lecsó (2) leveles tészta (1) leves (5) liba (1) lilahagyma (10) máj (9) májkrém (1) málna (4) málnalekvár (5) málnaszörp (2) mandula (2) mártogatós (1) más (4) mascarpone (2) mazsola (1) medvehagyma (3) meggy (2) menta (10) méz (10) mogyoró (1) mogyoróvaj (1) müzli (1) narancs (1) padlizsán (6) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (1) patiszon (3) périgord (1) petrezselyem (1) piláf (1) pisztácia (1) pite (2) pitypang (1) pogácsa (3) póréhagyma (28) rebarbara (1) rétes (1) rukkola (2) sajtmártás (1) sárgabarack (5) sárgabaracklekvár (6) sárgarépa (12) spárga (6) spenót (5) sütemény (27) sütőtök (8) szaloncukor (3) szárzeller (2) szerecsendió (1) szilva (1) tárkony (1) tejszín (6) tészta (1) tiramisu (1) tonhal (2) töpörtyű (2) túró (9) újhagyma (4) vanília (3) vargánya (2) vöröslencse (2) zabpehely (1) zeller (4) zöldbab (1) zöldborsó (6) zöldfűszerek (2) zsír (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zöld Alma: Köszönöm! Boldog új évet neked is! (2011.01.02. 12:42) 150!
  • adigtrebor: Szia, küldtem képet - Róbertgida rakott palacsintát kért és láss csodát, találtam Nálad is recepte... (2010.12.07. 22:21) Palacsintatorta
  • Zöld Alma: Upsz, kiderült, hogy a családom is olvassa a blogot... Rajtam keresztül üzenik, hogy a havi rendsz... (2010.10.24. 21:55) Süssünk tökfőzeléket! (???)

Périgord-ragu májjal

2010.03.13. 09:37 Zöld Alma

Sosem hallottam még a Périgord-raguról, egy nagy véletlen sodorta az életembe ezt a receptet. Marinált paprika és gyöngyhagyma kell hozzá, amiket imádok. Ráadásul májhoz kell elkészíteni, tehát végképp nyerő párosítás...

Maga a ragu sokféle, fűszeres összetevőből áll és akármennyire furán is hangzik, nagyon finomak együtt. Kezdetnek egy evőkanálnyi forró zsíron felhevítjük a kockákra vágott gyulai kolbászt. (Hát jó, ez nem hangzik túl autentikusan, viszont jó íze van.) Utána rászórjuk a kukoricát (előtte öntsük le a levét), a kockára vágott marinált paprikát és a gyöngyhagymát, utóbbit egy kevés levével együtt. Fűszerezzük borssal, majorannával, tárkonnyal és petrezselyemmel, jól összekeverjük, majd pár perc alatt átforrósítjuk a ragut. Melegen tartjuk a tálalásig. Közben sós vízben megfőzzük a burgonyát. Nehezemre esik elismerni, de ehhez tényleg az illik.

Egy evőkanál zsírt felhevítünk egy másik serpenyőben és gyorsan átsütjük a vékonyra vágott májszeleteket. (Sertés- és marhamáj is jó hozzá.) Utána sózzuk és a Périgord-raguval tálaljuk.

Périgord-ragu májjal
- 60 dkg marha-, sertésmáj
- 2 evőkanál zsír
- 10 dkg gyulai kolbász
- 10 dkg konzerv csemegekukorica
- 10 dkg marinált paprika
- 10 dkg gyöngyhagyma
- 1 csomó petrezselyem
- só, bors, majoranna, tárkony
- köret: fél kg burgonya

Szólj hozzá!

Címkék: máj kukorica gyöngyhagyma périgord

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldalmafoz.blog.hu/api/trackback/id/2211484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása