Zöld Alma Főz

Zöld Alma mindenféléket süt-főz. Tiszteletbeli kis Levin és Mislen-csillagos kísérletező. :-)

Címkék

alaplé (1) alma (5) aprósütemény (11) avokádó (5) bab (2) bárány (1) bazsalikom (1) bodza (2) bodzaszörp (2) bor (5) briam (1) brokkoli (3) bulgur (5) burgonya (14) búzakorpa (1) cékla (10) citrom (4) citromfű (2) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csicsóka (1) csíra (7) csirke (10) csokoládé (6) cukkini (15) cukkinikrém (1) curry (4) desszert (7) dió (8) édesburgonya (2) édeskömény (6) egyedény (1) eper (7) eperlekvár (5) feketeszeder (2) feta (8) fokhagyma (2) gesztenye (2) gomba (9) gránátalma (2) gratin (2) guacamole (1) gyömbér (1) gyöngyhagyma (1) gyümölcsleves (1) hagymalekvár (1) háj (2) hal (4) hurka (2) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (2) kakaópor (7) kakukkfű (14) kalács (1) kapor (4) karácsony (1) karalábé (2) karalábékrém (1) karalábélevél (1) karfiol (1) karfiolkrém (1) kecskesajt (5) kecsketúró (2) kelbimbó (1) kelttészta (7) kence (7) kenyér (1) kevert sütemény (12) kínaikel (1) kókuszreszelék (3) koriander (3) körte (4) kuglóf (2) kukorica (5) lazac (2) lecsó (2) leveles tészta (1) leves (5) liba (1) lilahagyma (10) máj (9) májkrém (1) málna (4) málnalekvár (5) málnaszörp (2) mandula (2) mártogatós (1) más (4) mascarpone (2) mazsola (1) medvehagyma (3) meggy (2) menta (10) méz (10) mogyoró (1) mogyoróvaj (1) müzli (1) narancs (1) padlizsán (6) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (1) patiszon (3) périgord (1) petrezselyem (1) piláf (1) pisztácia (1) pite (2) pitypang (1) pogácsa (3) póréhagyma (28) rebarbara (1) rétes (1) rukkola (2) sajtmártás (1) sárgabarack (5) sárgabaracklekvár (6) sárgarépa (12) spárga (6) spenót (5) sütemény (27) sütőtök (8) szaloncukor (3) szárzeller (2) szerecsendió (1) szilva (1) tárkony (1) tejszín (6) tészta (1) tiramisu (1) tonhal (2) töpörtyű (2) túró (9) újhagyma (4) vanília (3) vargánya (2) vöröslencse (2) zabpehely (1) zeller (4) zöldbab (1) zöldborsó (6) zöldfűszerek (2) zsír (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zöld Alma: Köszönöm! Boldog új évet neked is! (2011.01.02. 12:42) 150!
  • adigtrebor: Szia, küldtem képet - Róbertgida rakott palacsintát kért és láss csodát, találtam Nálad is recepte... (2010.12.07. 22:21) Palacsintatorta
  • Zöld Alma: Upsz, kiderült, hogy a családom is olvassa a blogot... Rajtam keresztül üzenik, hogy a havi rendsz... (2010.10.24. 21:55) Süssünk tökfőzeléket! (???)

Májkrémmel töltött cukkini

2010.10.07. 18:57 Zöld Alma

A hatalmas öröm után, hogy sikerült összehozni egy valódi májkrémet, felmerül a kérdés, hogy mit lehet még csinálni belőle? Nézegettem a hűtőben a májkrémet az üvegben, a zöldségek között a méregzöld cukkinit és kicsivel arrébb a zöld és fekete színek igen vonzó kombinációját, a póréhagymacsírát. És hopp, megvolt a szikra.

 

Pont annyi maradt első saját májkrémemből, amivel meg lehetett tölteni egy közepes méretű cukkinit. Azért még került ez-az a töltelékbe...

Na, szóval: A zsengesége miatt nem tartottam fontosnak a cukkini előfőzését / elősütését, bár sok ilyen jellegű receptet láttam. Helyette csupán megmostam jó alaposan, félbevágtam és kikanalaztam a magokkal teli belsejét. Ezt késsel felaprítottam és hozzákevertem a májkrémhez. Hogy egy kicsit lazítsak az állagán, ráütöttem (azt hiszem) két tojást, a színe miatt adtam hozzá a csírából és persze fűszereztem - sóval, borssal, majorannával.

Az így már kezelhető állagú krémet a két fél cukkinicsónakba kanalaztam (ezeket még korábban egy tepsiben helyeztem el). Végül mégsem fért bele az összes feltuningolt májkrém - ami kimaradt, azt egy lapos hőálló üvegtálba öntöttem (praktikusan egy jénai tál tetejébe). Légkeveréses sütőben 175 fokon sütöttem nagyjából fél órán át.

A sült májkrém hamarabb elkészült, ezt kivettem a sütőből, amint megszilárdult és átsült. Így lett belőle kétszer-sült-májkrém, kenyérre kenve még az eredetinél is finomabb volt.

 A fél óra eltelte után kivettem a cukkiniket a sütőből, hogy "kabátgombként" rátegyem a kecskesajt-karikákat. Utána már csak 15-20 percig sütöttem, hogy a sajt ráolvadjon a májas keverékre. Melegen és hidegen is finom, igazából lehet hozzá köretet is készíteni, de a cukkini önmagában is jó kiegészítője a májnak.

Májkrémmel töltött cukkini
- 1 közepes méretű cukkini
- 15 dkg májkrém
- 2 tojás
- 2-3 evőkanál póréhagymacsíra
- 10 dkg kecskesajt
- só, bors, majoranna

Szólj hozzá!

Címkék: csíra máj kecskesajt cukkini

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldalmafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr662308407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása