Már régóta készültem a zöldborsókrém elkészítésére, aztán valahogy tavasszal mégis elmaradt. Sebaj, mirelit és konzerv verzió ilyenkor ősszel (bár az időjárás alapján már lassan télen) is van. Most a konzervborsót teszteltem, hamarosan következik majd a mirelitből készült krém is, hogy már tapasztalatokkal felvértezve várjuk a következő nyarat.
Amiatt, hogy tulajdonképpen félkész borsóról van szó, nem tartott sokáig az elkészítése. Egy evőkanál libazsíron kicsit átpirítottam a borsószemeket (a konzerv levét leöntöttem előtte), utána hozzáadtam a fokhagymát. Ez lehetett volna egy gerezd felaprított fokhagyma, helyette én most a fokhagymagranulátumot hívtam segítségül.
Az egész tényleg csak pár percig tartott, hiszen a borsó már eleve puha volt. Utána az aprítógépbe öntöttem, hozzáadtam még fél és egy pohár közötti tejfölt, valamint sót és borsot. Jó alapos keverés után már csak annyi volt hátra, hogy kivárjam, amíg a hűtőben kihűl a zöldborsókrém.
Zöldborsókrém
- 1 konzerv zöldborsó
- 1 evőkanál zsír / margarin
- 2/3-1 kis pohár tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors