Zöld Alma Főz

Zöld Alma mindenféléket süt-főz. Tiszteletbeli kis Levin és Mislen-csillagos kísérletező. :-)

Címkék

alaplé (1) alma (5) aprósütemény (11) avokádó (5) bab (2) bárány (1) bazsalikom (1) bodza (2) bodzaszörp (2) bor (5) briam (1) brokkoli (3) bulgur (5) burgonya (14) búzakorpa (1) cékla (10) citrom (4) citromfű (2) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csicsóka (1) csíra (7) csirke (10) csokoládé (6) cukkini (15) cukkinikrém (1) curry (4) desszert (7) dió (8) édesburgonya (2) édeskömény (6) egyedény (1) eper (7) eperlekvár (5) feketeszeder (2) feta (8) fokhagyma (2) gesztenye (2) gomba (9) gránátalma (2) gratin (2) guacamole (1) gyömbér (1) gyöngyhagyma (1) gyümölcsleves (1) hagymalekvár (1) háj (2) hal (4) hurka (2) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (2) kakaópor (7) kakukkfű (14) kalács (1) kapor (4) karácsony (1) karalábé (2) karalábékrém (1) karalábélevél (1) karfiol (1) karfiolkrém (1) kecskesajt (5) kecsketúró (2) kelbimbó (1) kelttészta (7) kence (7) kenyér (1) kevert sütemény (12) kínaikel (1) kókuszreszelék (3) koriander (3) körte (4) kuglóf (2) kukorica (5) lazac (2) lecsó (2) leveles tészta (1) leves (5) liba (1) lilahagyma (10) máj (9) májkrém (1) málna (4) málnalekvár (5) málnaszörp (2) mandula (2) mártogatós (1) más (4) mascarpone (2) mazsola (1) medvehagyma (3) meggy (2) menta (10) méz (10) mogyoró (1) mogyoróvaj (1) müzli (1) narancs (1) padlizsán (6) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (1) patiszon (3) périgord (1) petrezselyem (1) piláf (1) pisztácia (1) pite (2) pitypang (1) pogácsa (3) póréhagyma (28) rebarbara (1) rétes (1) rukkola (2) sajtmártás (1) sárgabarack (5) sárgabaracklekvár (6) sárgarépa (12) spárga (6) spenót (5) sütemény (27) sütőtök (8) szaloncukor (3) szárzeller (2) szerecsendió (1) szilva (1) tárkony (1) tejszín (6) tészta (1) tiramisu (1) tonhal (2) töpörtyű (2) túró (9) újhagyma (4) vanília (3) vargánya (2) vöröslencse (2) zabpehely (1) zeller (4) zöldbab (1) zöldborsó (6) zöldfűszerek (2) zsír (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zöld Alma: Köszönöm! Boldog új évet neked is! (2011.01.02. 12:42) 150!
  • adigtrebor: Szia, küldtem képet - Róbertgida rakott palacsintát kért és láss csodát, találtam Nálad is recepte... (2010.12.07. 22:21) Palacsintatorta
  • Zöld Alma: Upsz, kiderült, hogy a családom is olvassa a blogot... Rajtam keresztül üzenik, hogy a havi rendsz... (2010.10.24. 21:55) Süssünk tökfőzeléket! (???)

Borban pácolt csirkemell

2010.11.06. 10:25 Zöld Alma

Mert miért is ne? A szüretkor minden hordót ki kellett üríteni, így ismét kaptam egy üveg Nagyapa-féle száraz bort. Amíg az újborra várunk, ezzel a régivel kísérleteztem. És ha már annyi mindent kipróbáltam vele, miért is ne vethetném be pácként is? 

 

Ezért fogtam két csomag csirkemellet, letisztítogattam és félbevágtam mindegyiket. Sóba, borsba és szárnyas fűszerkeverékbe forgattam őket, majd pedig egy kiolajozott tűzálló tálba helyeztem el szépen egymás mellé. Két póréhagymát karikáztam rá, egyenletesen elosztva. Végül az egészet nyakonöntöttem a borral, lefedtem és egy éjszakára hűtőbe tettem. (Nem kell feltétetlenül ennyi idő hozzá, de legalább pár órát hagyjunk neki.)

Másnap csupán annyi dolgom volt vele, hogy lefedve betettem a sütőbe és (légkeveréses sütőben) 175 fokon nagyjából 30-40 percig sütöttem. Amikorra már nagyjából úgy tűnt, hogy megpuhultak a csirkemellek, levettem az edény tetejét, hogy szépen meg tudjon pirulni a hús és a hagyma is. Újabb (nagyjából negyed óra) után már készen is volt.

A borban pácolt és sütött csirke egyszerre volt zamatos és puha, ugyanakkor száraz sem lett. :-) Póréhagymás-paprikás bulgurral tálaltam és bocsánat, de elfelejtettem lefényképezni... Ja, és nagy előnye a tejszínes szaftos húsokhoz képest, hogy simán le lehet fagyasztani, ami esetleg nem fogy el belőle.

Borban pácolt csirkemell
- 80 dkg csirkemell
- 2 kisebb póréhagyma
- 4 dl száraz fehérbor
- szárnyas fűszerkeverék
- só, bors

Szólj hozzá!

Címkék: csirke bor póréhagyma

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldalmafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr112379323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása