Nem régóta van egy, pontosabban három új, remek szakácskönyvem. A Good Food sorozat jobbnál jobb darabjairól van szó, ami igazán tetszik bennük az az, hogy látszik a recepteken, hogy kipróbált leírásokról van szó, tehát, ha követem a leírtakat, van rá esély, hogy nekem is úgy és annyi idő alatt fog sikerülni az étel. Tele van rengeteg klassz ötlettel és nagyon szép fényképekkel... No, de abbahagyva az ömlengést, következzen egy szuper céklasaláta a halételes könyvből (nem csak hal mellé lehet enni) és nemsokára jön majd egy másik céklás recept, a vegetáriánus ételes kötetből.
Szóval, a megfőtt céklákat meghámoztam és apró kockákra vágtam, felkarikáztam az újhagymát (igen, a zöldjét is), felaprítottam a mentát, hozzácsepegtettem a citromlevet és az olívaolajat, sóztam-borsoztam... éés már csak egy alapos összekeverés volt hátra, utána betettem a kész salátát a hűtőbe.
Amíg a tálban összeértek az ízek, kevés olajon megsütöttem a halfilét. Szerintem amúgy csirkemellhez is jól passzol ez a céklasaláta, de el kell ismerni, hogy a tengeri halhoz meg aztán tényleg remekül illett.
Cékla salsa
- 2 kisebb főtt cékla
- 2-3 újhagyma
- 1 evőkanál apróra vágott friss menta
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- esetleg egy piros chili fele, kimagozva és apróra vágva (én ezt kihagytam)