Zöld Alma Főz

Zöld Alma mindenféléket süt-főz. Tiszteletbeli kis Levin és Mislen-csillagos kísérletező. :-)

Címkék

alaplé (1) alma (5) aprósütemény (11) avokádó (5) bab (2) bárány (1) bazsalikom (1) bodza (2) bodzaszörp (2) bor (5) briam (1) brokkoli (3) bulgur (5) burgonya (14) búzakorpa (1) cékla (10) citrom (4) citromfű (2) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csicsóka (1) csíra (7) csirke (10) csokoládé (6) cukkini (15) cukkinikrém (1) curry (4) desszert (7) dió (8) édesburgonya (2) édeskömény (6) egyedény (1) eper (7) eperlekvár (5) feketeszeder (2) feta (8) fokhagyma (2) gesztenye (2) gomba (9) gránátalma (2) gratin (2) guacamole (1) gyömbér (1) gyöngyhagyma (1) gyümölcsleves (1) hagymalekvár (1) háj (2) hal (4) hurka (2) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (2) kakaópor (7) kakukkfű (14) kalács (1) kapor (4) karácsony (1) karalábé (2) karalábékrém (1) karalábélevél (1) karfiol (1) karfiolkrém (1) kecskesajt (5) kecsketúró (2) kelbimbó (1) kelttészta (7) kence (7) kenyér (1) kevert sütemény (12) kínaikel (1) kókuszreszelék (3) koriander (3) körte (4) kuglóf (2) kukorica (5) lazac (2) lecsó (2) leveles tészta (1) leves (5) liba (1) lilahagyma (10) máj (9) májkrém (1) málna (4) málnalekvár (5) málnaszörp (2) mandula (2) mártogatós (1) más (4) mascarpone (2) mazsola (1) medvehagyma (3) meggy (2) menta (10) méz (10) mogyoró (1) mogyoróvaj (1) müzli (1) narancs (1) padlizsán (6) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (1) patiszon (3) périgord (1) petrezselyem (1) piláf (1) pisztácia (1) pite (2) pitypang (1) pogácsa (3) póréhagyma (28) rebarbara (1) rétes (1) rukkola (2) sajtmártás (1) sárgabarack (5) sárgabaracklekvár (6) sárgarépa (12) spárga (6) spenót (5) sütemény (27) sütőtök (8) szaloncukor (3) szárzeller (2) szerecsendió (1) szilva (1) tárkony (1) tejszín (6) tészta (1) tiramisu (1) tonhal (2) töpörtyű (2) túró (9) újhagyma (4) vanília (3) vargánya (2) vöröslencse (2) zabpehely (1) zeller (4) zöldbab (1) zöldborsó (6) zöldfűszerek (2) zsír (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zöld Alma: Köszönöm! Boldog új évet neked is! (2011.01.02. 12:42) 150!
  • adigtrebor: Szia, küldtem képet - Róbertgida rakott palacsintát kért és láss csodát, találtam Nálad is recepte... (2010.12.07. 22:21) Palacsintatorta
  • Zöld Alma: Upsz, kiderült, hogy a családom is olvassa a blogot... Rajtam keresztül üzenik, hogy a havi rendsz... (2010.10.24. 21:55) Süssünk tökfőzeléket! (???)

Joghurtos padlizsánhajók gránátalmával

2010.12.06. 19:43 Zöld Alma

Vannak napok, amikor semmi sem jön össze... Az a helyzet, hogy annyira különleges fogásnak tűnt, amit itt találtam, hogy mindenképpen ki szerettem próbálni, milyen lehet együtt a joghurt, a sült padlizsán és a gránátalma. Végül nem pont így történt. 

 

Kezdve a végén: tálaláskor derült ki, hogy a gránátalma, amit vettem, belül csupa fekete... :-( Az elején pedig elfelejtettem megszórni sóval és borssal a padlizsánt... Mindezek ellenére azért finom ebéd lett belőle, de jövőre biztosan újra kipróbálom.

De akkor kezdjük is az elején: Megmostam és félbevágtam a padlizsánokat, utána pedig átlósan összekaristoltam egy késpengével a tetején, hogy jobban be tudja szívni az olajat. Közben vigyáztam, hogy ne vágjam át a padlizsán héját. Ecsettel vékonyan megkentem olívaolajjal a vágott felületet. És fontos: itt kell sóval és borssal meghinteni. 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt sül aranybarnára és puhára.

Közben összekeverjük a joghurtot a fűszerekkel. Én a sűrűbb görög vagy török joghurt helyett sima, ám bio joghurtot használtam. A fűszerek közül pedig csak azokból szórtam bele, ami volt itthon, azaz majorannát, oregánót és kakukkfüvet; fokhagyma helyett fokhagyma-granulátumot használtam. Itt következett a gránátalma felbontása, azonban a gránátalma-magok kinyerése helyett érzékeny búcsút vettem a velejéig romlott gránátalmámtól. :-(

A puhára sült padlizsánokat megkentem a fűszeres-joghurtos keverékkel és ha lett volna, megszórtam volna a gránátalma-magokkal. Nélküle sem volt rossz, de hozzáképzelve az ízét, úgy lett volna az igazi.

Joghurtos padlizsánhajók gránátalmával
- 4 közepes padlizsán
- 1 gránátalma magjai
- 400 gramm joghurt (görög, török)
- só, bors
- olívaolaj
- oregánó, majoranna, kakukkfű

Szólj hozzá!

Címkék: padlizsán gránátalma

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldalmafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr662477761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása