Először is: boldog új évet mindenkinek! Igyekszem behozni a lemaradásaimat, szóval vágjunk is bele!
Ez a recept még az ünnepi időszakból való, ez volt tavaly a karácsonyi ebéd első fogása. Ha én korábban tudom, hogy ez ilyen finom... És ráadásul kb. 5 perc alatt elkészül... Itt a képen azért tűnik kicsit darabosnak, mert rusztikusra hagytuk, amúgy simán lehetett volna belőle sima, homogén krém is.
Az elején kezdve: a füstölt lazacot csíkokra vágtuk, a lilahagymát nagyobb darabokra vágtuk, a vajat picivel korábban elővettük a hűtőből, hogy kenhetőbb állagú legyen. A mindenféle fűszerek társaságában az aprítógépbe dobáltuk ezeket is, majd hipp-hopp összezúztuk és már át kanalaztuk is egy tálkába, hogy a hűtőben 1-2 óra alatt össze tudjanak érni az ízek. Pirítósra kenve tálaljuk. Az ízek klassz összhangja mellett külön előny, hogy aki nem járatos a konyhában, az előtt simán lehet villogni egy ilyen "bonyolult" fogással. :-)
Lazactatár
- 20 dkg füstölt lazac
- 1 nagy fej lilahagyma (kb. 10 dkg)
- 5 dkg vaj
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 kávéskanál Worchester-szósz
- 1 kávéskanál mustár (pl. dijoni)
- só, bors