Sok mindent főztem már bulgurból, desszertként viszont most először próbáltam ki. Nem vagyok egy nagy tejberizs-főző, ritkán állok neki, de arra gondoltam, bulgurból még ez is biztosan egyszerűbb lesz. És ez tényleg így volt, nagyon gyorsan lehet egyszerű és finom édességet kihozni belőle.
Mindössze annyi dolgom volt, hogy elkezdtem melegíteni a tejet (épp szójatej volt itthon, de ez most végül is mindegy, a lényeg, hogy ezzel is remek), majd amikor elkezdett buborékosodni, beleöntöttem a tejet és a bulgurt is. A hőhatás miatt valószínűleg sikerült kiiktatni a méz kedvező hatásainak nagy részét, ízesítőként viszont még így is jól funkcionált. Kis lángon főztem kb. 10-15 percig, közben folyamatosan kevergettem, hogy ne tudjon lekozmálni az alja.
Az én várakozásaimhoz képest kicsit lassan kezdtek megduzzadni a búzaszemek, de végül tényleg összeállt a tejberizs-állagú krém. Utána lefedve hagytam pár percig pihenni, közben előkészítettem a lekvárt, amit a "tejbebulgur" közepébe pöttyintettem tálaláskor. Bevallom, magam sem gondoltam volna, hogy ennyi semmiségből ilyen finomságot lehet készíteni. :-)
Bulgur mézes tejben
- 4 dl tej
- 5 dkg méz
- 5 dkg bulgur
- lekvár