Végre hétvége és mert csodaszép, ellenállhatatlan, mélyzöld salátacukkinik sorakoztak a zöldségpulton, meg volt egészen szép póréhagyma is, így ismét ezekből főztem, most tonhallal és fusilli-vel.
Szóval adott volt a cukkini, meg a póréhagyma, ezekhez találtam ki a többi hozzávalót, a hatalmas kamrában :-) meg a hűtőben válogatva. Amíg felkarikáztam a hagymát, felkockáztam a cukkinit és fokhagymát aprítottam, addig feltettem a tészta főzővizét. Olajon megpirítottam a hagymát, pár pillanatra rászórtam a fokhagymát, majd rögtön ezután a cukkinit. Pár perc együtt-pirítás után felöntöttem egy korty borral és fedő alatt megpároltam. Közben kifőtt a fusilli, én meg apróra törtem a tonhal-konzervben megbúvó illatos tonhalgyűrűket. Meg minőség-ellenőriztem a tejfölt :-) (ezért nem maradt igazából a tojáskrémbe, de így legalább megtudtam, milyen finom is az joghurttal). Tejszín helyett ezt terveztem a serpenyőbe önteni (azzal is jó lett volna, de annál könnyebb, krémesebb ízt választottam mára), miután pár percig együtt rotyogtak a zöldségek a hallal. Ennyire összetett ízvilághoz fűszerként csak a só meg a bors kellett kiegészítésképpen, illetve a tonhal ízét kiemelendő egy kevés mustárt kevertem még hozzá.
Amikor már mindent mindennel összeforraltam, akkor utolsó lépésként belekevertem az egészbe a kifőtt tésztát is. Sajnos a kép sem a színét, sem az ízét nem adja vissza igazán...