A sütőben való barangolás után egy másik kedves konyhai rész következik: azok az ételek, amiket egy edényben el lehet készíteni.
Merthogy szeretem én is, nagyon, amikor főzős műsorokban csilivili tálkákban minden szépen, külön oda van készítve a konyhapultra (jó-jó, tudom, a reklámok miatt nem lehet az eredeti csomagolást mutatni). Meg amikor a szakács ide-oda öntögeti a dolgokat - ezt most félretesszük, ehhez mégis másik edény kell... Na, az tuti, hogy felvétel után nem ő mosogat.
A főzés, sütés után ugyanis menthetetlenül elkövetkezik az a pillanat, amikor neki kell állni rendet tenni a konyhában, elmosogatni a koszos edényhalmokat. Amennyire szeretek varázsolni a konyhában, annyira nem rajongok a mosogatásért (még kevésbé már csak a vasalásért - de ott könnyedén megnyugtatom a lelkiismeretemet azzal, hogy a vasalás-mentességgel védem a környezetet és kompenzálom a sütés-főzés miatt keletkezett energia-fogyasztásomat). Szóval emiatt nagyon kedvelem azokat a recepteket, amik egy (vagy több, de meglehetősen kevés) edényben elkészíthetők. Ilyenek következnek majd csütörtöktől.