Édeskömény, szeretjük, persze. De hogy ilyen gyorsan, egyszerűen és citrommal? Hát ez új volt. Az történt, hogy kaptam egy hiperszuperzseniális párolóedényt, amivel a mikrohullámú sütőben lehet varázsolni. Ezt szerettem volna felavatni és úgy alakult, hogy a boltban rábeszéltek szegény elárvult édesköménygumók, hogy vigyem haza őket... A paraméterek tehát adottak voltak. Hogyan tovább?
A megoldás Jamie Oliver-nél volt, igaz, hogy ő alufóliában grillezte, de ez szerintem majdnem olyan, mintha mikróban párolta volna. :-) A lényeg, hogy a leveleire szedett édesköményt nagyobb darabokra vágtam és elrendezgettem a párolóedényben. Sóztam-borsoztam és kevés olívaolajat locsoltam rá. A párolóvízbe facsartam fél citrom levét, a fél citromot pedig bedobtam az édeskömények közé. Nagyjából negyed óra után hihetetlenül illatos egyveleget kaptam eredményül, amit póréhagymás-medvehagymás bulgur társaságában tálaltam. Szép volt? Igen. Finom? Naagyon. És tényleg annyira, de annyira egyszerű volt, hogy el sem hiszem. Nem lett nagyon citromos, viszont a citromos íz kellemesen aláhúzta az édeskömény zamatát... Huhh, ilyet nagyon hamarosan csinálom kell megint. És persze tesztelni kell majd a grillszezonban, szabadtűzön is. :-)
Citromos párolt édeskömény
- 2 édeskömény
- fél citrom
- olívaolaj
- só, bors