Zöld Alma Főz

Zöld Alma mindenféléket süt-főz. Tiszteletbeli kis Levin és Mislen-csillagos kísérletező. :-)

Címkék

alaplé (1) alma (5) aprósütemény (11) avokádó (5) bab (2) bárány (1) bazsalikom (1) bodza (2) bodzaszörp (2) bor (5) briam (1) brokkoli (3) bulgur (5) burgonya (14) búzakorpa (1) cékla (10) citrom (4) citromfű (2) cseresznye (3) csicseriborsó (1) csicsóka (1) csíra (7) csirke (10) csokoládé (6) cukkini (15) cukkinikrém (1) curry (4) desszert (7) dió (8) édesburgonya (2) édeskömény (6) egyedény (1) eper (7) eperlekvár (5) feketeszeder (2) feta (8) fokhagyma (2) gesztenye (2) gomba (9) gránátalma (2) gratin (2) guacamole (1) gyömbér (1) gyöngyhagyma (1) gyümölcsleves (1) hagymalekvár (1) háj (2) hal (4) hurka (2) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (2) kakaópor (7) kakukkfű (14) kalács (1) kapor (4) karácsony (1) karalábé (2) karalábékrém (1) karalábélevél (1) karfiol (1) karfiolkrém (1) kecskesajt (5) kecsketúró (2) kelbimbó (1) kelttészta (7) kence (7) kenyér (1) kevert sütemény (12) kínaikel (1) kókuszreszelék (3) koriander (3) körte (4) kuglóf (2) kukorica (5) lazac (2) lecsó (2) leveles tészta (1) leves (5) liba (1) lilahagyma (10) máj (9) májkrém (1) málna (4) málnalekvár (5) málnaszörp (2) mandula (2) mártogatós (1) más (4) mascarpone (2) mazsola (1) medvehagyma (3) meggy (2) menta (10) méz (10) mogyoró (1) mogyoróvaj (1) müzli (1) narancs (1) padlizsán (6) padlizsánkrém (1) palacsinta (1) paprika (1) paradicsom (7) parmezán (1) patiszon (3) périgord (1) petrezselyem (1) piláf (1) pisztácia (1) pite (2) pitypang (1) pogácsa (3) póréhagyma (28) rebarbara (1) rétes (1) rukkola (2) sajtmártás (1) sárgabarack (5) sárgabaracklekvár (6) sárgarépa (12) spárga (6) spenót (5) sütemény (27) sütőtök (8) szaloncukor (3) szárzeller (2) szerecsendió (1) szilva (1) tárkony (1) tejszín (6) tészta (1) tiramisu (1) tonhal (2) töpörtyű (2) túró (9) újhagyma (4) vanília (3) vargánya (2) vöröslencse (2) zabpehely (1) zeller (4) zöldbab (1) zöldborsó (6) zöldfűszerek (2) zsír (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Zöld Alma: Köszönöm! Boldog új évet neked is! (2011.01.02. 12:42) 150!
  • adigtrebor: Szia, küldtem képet - Róbertgida rakott palacsintát kért és láss csodát, találtam Nálad is recepte... (2010.12.07. 22:21) Palacsintatorta
  • Zöld Alma: Upsz, kiderült, hogy a családom is olvassa a blogot... Rajtam keresztül üzenik, hogy a havi rendsz... (2010.10.24. 21:55) Süssünk tökfőzeléket! (???)

Csicseriborsó krémleves

2012.03.11. 10:31 Zöld Alma

Egy újabb, gyorsan elkészíthető leves, ezúttal a Váncsa-könyvből. Még a nyáron készült, de valahogy elfelejtettem megírni. Így most az aktualitását az adja, hogy annyira felmagasztaltam a receptet a nővéremnek, hogy elkérte. :-) És ha már neki bepötyögtem, akkor előástam hozzá a fotóját is. Nem a nővéremét, a levesét. :-)

Könnyű, krémes és egy nagyon izgalmas alapanyagból, csicseriborsóból készül. Én általában konzerv csicseriborsót szoktam használni - természetesen lehet szárított csicseriborsóból is készíteni, ebben az esetben előző este be kell áztatni.

A vajon megdinsztelem a finomra vágott hagymát, utána pedig átpirítom a felaprított sárgarépát, zellert és paprikát is. Hozzáadok öt szál petrezselyemzöldet és három szál korianderzöldet is. Gyakori kevergetés mellett, kis lángon nagyjából tíz percig főzöm, utána pedig a csicseriborsó következik.

Ezt követően annyi vízzel öntöm fel, amennyi ellepi és addig főzöm, amíg a csicseriborsó megpuhul. Ez az én esetemben elég hamar bekövetkezett, mivel a konzervdobozban eleve előfőzött csicseriborsók rejtőznek. Szóval amikor elkezd forrni a leves, akkor leveszem a tűzhelyről és botmixerrel pürésítem.

Utána visszateszem még egy kicsit főni, beleöntöm az alaplét és a tejszínt, megsózom és pont addig melegítem, mielőtt elkezdene forrni. Aprított petrezselyemzölddel és korianderzölddel tálalom.

Csicseriborsó krémleves
- 25 dkg csicseriborsó
- 2 evőkanál vaj
- 1-2 fej felkockázott vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- fél zeller
- 1 nagy, piros húsú paprika
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kis csokor korianderzöld
- 3 dl alaplé
- 2 dl tejszín

Szólj hozzá!

Címkék: tejszín csicseriborsó koriander

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldalmafoz.blog.hu/api/trackback/id/tr844308313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása